Thursday, December 4, 2008

Yapmak istediklerinizi bir pastayla ifade etseydiniz, günde kaç dilim yerdiniz?
Sabah kalktığınızda, aynaya sadece kendinizi görmek için kaç dakika bakabilirsiniz?

Kesinlikle amacım moral bozmak ve kendinize tahamul edemediğinizi kanıtlamak değil. Belirtmek isterim, vaktinizin olmadığı yalanını bana yutturamayacaksınız.

Kaçımız aynada gerçekten kendine bakıyor? Yoksa çıkmaya çabalayan kıllar ve temizlenmeyi bekleyen dişler, yani az sonra diğerleri ile paylaşacaklarımız daha mı önemli kendimizle göz göze gelmekten. Gerçekten bu kadar az mı paylaşacaklarımız, biz kendimize bakmakta zorlanırken.

Kaçımız aynada gerçekten kendine bakıyor! Gün boyunca yakındığımız, artık bizden sıkılmış bir insanın karşısına çıkmayı istemiyor muyuz yoksa... çok mu sıkıyoruz onu. Olmayacak durumlarla onu oyalarken davrandığımız kadar cömert olsak ve arzularımızı, sıkıntılarımızı bir de karşısına çıkıp sunsak...

Sadece bir yansıma mı aynanın bize sunduğu? İki resim arasındaki farkları soran, o karmaşık zeka sorularından biri belki de bu. Gözler uykulu az çapaklı, saçlar aynı dağınık ve iki resimde de ne yapıyorum ben suratı. Belki de herşey aynı.

Peki, yanılsamaları da yansıtır mı aynalar? Gözlerimizin içine dikkatle baksak, görebilir miyiz zihnimizdeki karmaşayı! Bütün gün bizi dinleyen bu masum karakter, çözmek zorunda değildir aslında düğüm noktalarını. Sorun diye anlattıklarımızı saçma bulup yargıya gerek bile görmeden, sırtını dönebilmelidir bize.

Hadi dert yanın şimdi kendisine. Gözlerine bakın ve dökün içinizi. Söyleyin yapmak istediklerinizi.

Yapmak istediklerinizi bir pastayla ifade etseydiniz, bugün de rejiminize devam eder miydiniz?

1 comment:

Bodrum Bakery said...

peki kaçımız aynada gerçekten kendine bakmaktan uzak duruyorken, kendisinden kaçan x kişisinin arkasından üzülüyor?